تابلو برق

روتین تست

IEC 60439-1
8-3 روتین تست روتین تست
8-3-1 ) بازرسی از مونتاژ شامل بازرسی سیم کشی و در صورت لزوم تست عملکرد الکتریکی می باشد .خرابی عناصری که عملکرد مکانیکی دارند ، اینتر لاک ها و غیره بایستی چک شود.
کنتاکتور ها و کابل ها بایستی از لحاظ قرار گیری و تجهیزات جهت داشتن آرایش مناسب بررسی شوند. بازرسی چشمی نیز برای اطمینان از درجه حفاظت تعیین شده و حفظ شدن فاصله مجاز ضروری است .
اتصالات ، به خصوص اتصالات پیچ دار بایستی به منظور مناسب بودن اتصال به صورت تصادفی چک شوند.
علاوه بر این بایستی اطلاعات و علامت های مشخص شده در 5-1و5-2 بازرسی شود که کامل بوده و مونتاژ با آن مطابق باشد.
همچنین انطباق مونتاژ با مدار و جدول وایرینگ (سیم کشی) و داده های تکنیکال (اطلاعات فنی ) و … که توسط تولید کننده تامین شده بررسی شود.
بسته به پیچیدگی های مونتاژ ضروری است که وایرینگ بازرسی شده و تست عملکرد مکانیکی انجام شود .
رویه تست و شماره تست ها به این که مونتاژ شامل همه اینتر لاک ها شده یا نه و توالی وسایل بستگی دارد .
در بعضی از حالات ضروری است که وقتی تاسیسات نصب شد تست را در سایت انجام داده و یا دوباره برای هر یک که مونتاژ وابسته به عملکرد است تکرار کنیم بدین منظور باید توافق نامه خاصی بین سازنده و مصرف کننده موجود باشد.
8-3-2 ) تست دی الکتریک :
تست به این صورت انجام می شود :
–    مطابق با 1-2-3-8 و قسمت b از 2-2-3-8 اگر سازنده میزان ولتاژ ضربه اندازگیری شده در مقابل Uimp را بیان کرده باشد .
–    مطابق با 1-2-3-8 و قسمت  a  از 2-2-3-8 در موارد دیگر
این تست ها نیاز ندارند که بر روی PTTA که مقاومت عایقی آن مطابق با 4-3-8 ممیزی شده انجام شود.
1-2-3-8 عمومی
کل تجهیزات الکتریکی مونتاژ بایستی جهت تست متصل شوند . حتی آن دستگاه هایی که منطبق با مشخصات مربوط به خودشان برای تست هایی با ولتاژ پایین طراحی شده اند و در تجهیزات که به صورت متداول مصرف می شوند (مثل سیم پیچ و ابزار های اندازگیری ) که تست ولتاژ در آن جریان ایجاد می کند باید قطع شوند .
این دستگاه ها باید در یکی از ترمینال ها یشان قطع شوند مگر اینکه برای مخالفت با تست ولتاژ طراحی نشده باشد، در این حالت تمام ترمینال ها باید قطع شوند .خازن های غیر متداخل بین رسانا های بدون محافظ نصب می شوند نباید قطع شوند و بایستی بتوانند تست ولتاژ را تحمل کنند .
2-2-3-8 برنامه،مدت زمان و میزان ولتاژ در تست
( aولتاژ تست منطبق با 4-2-2-8 بایستی برای 1 ثانیه به کاربرده شود.
منبع A.C بایستی قدرت کافی برای تست ولتاژ صرفنظر از جریان های نشتی را داشته باشد.
ولتاژ تست بایستی تقریبا به شکل موج سینوسی بوده و فرکانس بین 62 HZ و45HZ داشته باشد .
در تجهیزاتی که در مدار اصلی یا مدار کمکی تست می شوند قبل از این که تحت تست دی الکتریک قرار گیرند ، ولتاژ تست بایستی به 85% میزان آن که در 4-2-2-8 نشان داده شده کاهش یابد.
جهت تست :
–    همه تجهیزات سوچینگ بایستی بسته شود
–    ولتاژ آزمون باید تمام اجزای مدار برسد
(bتست ها بایستی مطابق 2-6-2-2-8 و 3-6-2-2-8 انجام شوند. اگر در اجزای مدار با انطباق با IEC استانداردشان تست روتین با ولتاژ پایین تعیین شده باشد بایستی در تست از ولتاژ پایین استفاده کرد .در هر صورت ولتاژ نباید کمتر از 30% ولتاژ ضربه   impulse مجاز در مقابل ولتاژ باشد یا دو برابر ولتاژ ارزیابی شده یا بالاتر باشد .
3-2-3-8 نتایج بدست آمده
این تست پذیرفته می شود اگر هیچ سوراخ یا تخلیه الکتریکی غیر عادی وجود نداشته باشد .
3-3-8) بررسی اقدامات حفاظت ودوام الکتریکی در مدارهای حفاظتی
اقدامات حفاظتی با توجه به حفاظت در برابر تماس مستقیم و غیر مستقیم باید بررسی شود.
مدار های حفاظتی برای اطمینان از این که اندازه ها با آنچه در 5-1-3-4-7 تعیین شده مطابق باشد باید بررسی شوند.مخصوصا اتصالات پیچ دار بایستی از لحاظ مناسب بودن اتصالات به صورت تصادفی چک شوند.
4-3-8 بررسی عایق مقاومت ها
PTTA که مطابق با 2-3-8 یا 2-2-8 تحت تست دی الکتریک قرار نگرفته برای اندازگیری عایق بندی با استفاده از تجهیزات اندازگیری عایق بندی با ولتاژ پایین تر از 500v  بایستی به کار گرفته شود .
در این حالات تست رضایت بخش فرض می شود اگر مقاومت عایق کاری در مدار و اجزای رسانا نشان داده شده حداقل 1000 V/Ω در هر مدار بسته به ولتاژ اسمی برای ارت کردن این مدار ها باشد .
استثنا ، آیتم های که با توجه به نیاز خاص خود دستگاه های مصرف کننده هستند در ولتاژ تست یا برای تست کامل ولتاژ طراحی نشده اند بایستی در صورت لزوم قطع شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *